Werken bij HC Groep Bekijk onze vacatures Naar HCGroep.com
Techniek is de toekomst

Stageplek nodig?

Zoek jij een uitdagende stageplek binnen de technische branche? Kom dan eens praten over een mogelijke stage bij HC Groep! Dankzij onze landelijke dekking, is er sprake van een spreiding van onze stageplekken over verschillende regio's.

Lees er meer over in de onderstaande stagebeschrijvingen en stuur jouw motivatie snel toe!  

Ons doel: het delen van kennis
Persoonlijke groei & ontwikkeling
Betrokken stagebegeleiders
Uitdagingen op technisch vlak

Over de mogelijkheden

De bedrijven van de HC Groep bieden zowel ontwikkelings- als afstudeerstages aan, geschikt voor MBO, HBO en universitair niveau. Zo kunnen startende studenten bij ons kennis opdoen met het bedrijfsleven en bieden we meer ervaren studenten de mogelijkheid om praktisch aan de slag te gaan met interessante, technische projecten tijdens een meewerkstage. 

Daarnaast bieden we regelmatig ook uitdagende afstudeeropdrachten aan, onder meer voor het doorontwikkelen van bestaande producten of systemen; ook het ontwikkelen van nieuwe, technische oplossingen kan tot de mogelijkheden behoren.

Openstaande stageplekken

Hieronder staan de openstaande stageplekken bij HC groep genoemd. Staat jouw droomstage er niet tussen, maar denk je dat jij bij ons toch het verschil kan maken? Stuur gerust een open motivatiebrief naar werkenbij@hcgroep.com, wellicht dat we jou toch een passende stageplek kunnen bieden! 

Stageopdracht HBO | HC Groep

Duurzaamheid | Veiligheid | MVO (onderzoek)

HC Groep is marktleider op het gebied van binnenklimaattechniek. Steeds vaker krijgen wij van onze klanten (grote installatiebedrijven en aannemers, veelal werkzaam in de utiliteitssector) de vraag (soms in de vorm van een assessment) naar wat wij nu precies allemaal geregeld hebben op gebied van duurzaamheid, MVO, veiligheid, etc. Graag zouden wij laten onderzoeken wat we nu precies allemaal nodig hebben om aan al deze eisen van onze klanten te voldoen. Naar aanleiding van de uitkomsten van dit onderzoek (rapport en evt. aanbevelingen) kunnen wij ons beleid verder uit gaan zetten in onze organisatie.

Enthousiast geworden over de stageopdracht (onderzoek) die we jou kunnen bieden? Stuur dan gauw jouw schriftelijke motivatiebrief (liefst voorzien van CV) naar: werkenbij@hcgroep.com.

Nieuwsgierig geworden naar HC Groep? Bezoek dan eens de website: www.hcgroep.com

Stageopdracht HBO | Barcol-Air

Onderzoek verbetering luchtkwaliteit in gebouwen

De HC Groep is specialist en marktleider in het ontwikkelen, produceren, leveren, installeren en onderhouden van producten, systemen en diensten voor het realiseren en onderhouden van een optimaal binnenklimaat dat bijdraagt aan het welzijn en de productiviteit van gebouwgebruikers.

Mede als gevolg van de recente ontwikkelingen met betrekking tot Coronavirus/COVID-19 is er een projectgroep gestart die onderzoek doet naar oplossingen voor het verbeteren van de binnenluchtkwaliteit.

De projectgroep heeft het (theoretisch) vooronderzoek gedaan wat nu verder in detail onderzocht, uitgezocht en deels getest moet worden.

Ter ondersteuning en als onderdeel van de projectgroep hebben we onderzoeksopdracht. Deze opdracht heeft 3 hoofdonderdelen, te weten:

  1. Welke verontreinigingen komen er voor in de binnen- en buitenlucht en welke gezondheidsproblemen veroorzaken deze?
  2. Er zijn diverse systemen voorgeselecteerd die verontreinigingen in de binnenlucht kunnen elimineren, zijn er nog meer, hoe werken deze precies, welke verontreinigingen in de lucht elimineren ze en wat is de wetenschappelijke onderbouwing hiervan?
  3. Sensortechnologie, welke sensoren zijn er op de markt leverbaar, wat kunnen ze meten en hoe werken ze precies.


De stagiair zal onderdeel uitmaken van de projectgroep en deelnemen aan alle meetings van deze groep.

De opdracht kent zowel een theoretisch aspect, onderzoek, als een praktisch aspect, het in de testfaciliteiten en de gebouwinstallaties van de HC Groep testen en onderzoeken van mogelijke oplossingen.

Enthousiast geworden over de stageopdracht die we jou kunnen bieden? Stuur dan gauw jouw schriftelijke motivatiebrief (liefst voorzien van CV) naar: werkenbij@hcgroep.com.

Nieuwsgierig geworden naar het bedrijf Barcol-Air? Bezoek dan eens de bedrijfswebsite: www.barcol-air.nl

Stage lopen bij HC PS

BBL scholieren richting elektrotechniek, mechatronica of werktuigbouwkunde gezocht!

Ben jij er klaar voor om de techniek in de praktijk te gaan ontdekken en zoek je een stageplaats waar je met nieuwe technieken kunt werken, dan ben je bij HC PS aan het juiste adres! We zoeken enthousiaste, maar vooral leergierige BBL scholieren die beschikken over de volgende kwalificaties:

  • Techniek is jouw passie en je wilt hier graag een carrière in opbouwen
  • Je bent woonachtig in de regio van Waalwijk, Tilburg of Breda
  • Je volgt een BBL opleiding richting Elektrotechniek, Mechatronica of Werktuigbouwkunde
  • Je wilt graag theoretische kennis opdoen, maar zoekt vooral een stage waarbij je ook praktisch aan de slag kunt gaan en waarbij je technisch iets gaat opbouwen
  • Het lijkt je leuk om samen te werken met enthousiaste collega’s op zowel grote als kleinschalige projecten 
  • Je vindt het niet erg om de dag op tijd te beginnen, zodat je een bijdrage kunt leveren aan projecten door heel Nederland

Om deze stage te kunnen volgen is het noodzakelijk dat je in het bezit bent van een VCA basisdiploma (het behalen van dit diploma behoort eventueel tot de mogelijkheden).

Enthousiast geworden over de plek die we jou kunnen bieden? Stuur dan gauw jouw schriftelijke motivatiebrief (liefst voorzien van CV met werkervaring) naar: werkenbij@hcgroep.com.

Nieuwsgierig geworden naar het bedrijf HC PS? Bezoek dan eens de bedrijfswebsite: www.hcps.eu

+6 Foto's

Word jij onze nieuwe stagiair?

Stuur ons dan gauw jouw motivatiebrief toe!

werken bij hc groep

lijkt je dat wel wat?

Vragen over onze vacatures of stages? Neem vrijblijvend contact met mij op!

Ik kom graag met je in gesprek! Marjolein Voetman

HR Manager

+31 (0)416 650 075
werkenbij@hcgroep.com Contact opnemen