Werken bij HC Groep Bekijk onze vacatures Naar HCGroep.com
Afstudeerstage | HBO

Stagiair Onderzoek & Implementatie ISO 9001:2015

Ben jij op zoek naar een stage waarin jij je gaat verdiepen in managementsystemen én deze ook nog eens in de praktijk mag implementeren? Kom dan stagelopen bij de QHSE afdeling van HC Groep!

Zelfstandige afstudeerstage
Betrokken stagebegeleider
Zowel onderzoeken als implementeren!
Persoonlijke ontwikkeling & groei staat centraal

Wat ga je tijdens deze stage doen?

Waarom ISO 9001:2015?
HC Groep heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Om onze kwaliteitsstandaard te borgen én dit uit te dragen naar de buitenwereld, hebben we er als organisatie voor gekozen om ons te laten certificeren volgens de ISO 9001:2015 norm. Deze norm stelt specifieke eisen aan het kwaliteitsmanagement systeem van de organisatie.

De certificering gaat gelden voor alle Nederlandse entiteiten van HC Groep, zijnde: HC KP | Inatherm | Barcol-Air | HC PS | HC RT | Interland Techniek en UltimAir.

De opdracht
HC Groep beschikt over een basis ISO 9001:2015 (ongecertificeerd) managementsysteem,  voor één van de bedrijven binnen de groep. Als afstudeerder onderzoek je op welke manier dit managementsysteem groepsbreed kan worden ondergebracht en verzorg je ook de daadwerkelijke implementatie. Je krijgt hierbij persoonlijke ondersteuning van onze QHSE Manager.

Als we de opdracht in één zin moeten formuleren, dan zou deze als volgt luiden: 
“Onderzoek doen naar de wijze waarop het bestaande ISO 9001:2015 managementsysteem groepsbreed uitgerold kan worden, waarna dit systeem na verdere implementatie gereed is voor een externe audit door een certificerende instelling”.

Wie zoeken we hiervoor?

Een HBO student die klaar is voor een uitdagende afstudeerstage! Je beschikt over de volgende eigenschappen:

  • Affiniteit met, of interesse in certificeringen en managementsystemen.
  • Zelfstandig kunnen werken, maar niet bang zijn om vragen te stellen.
  • De beschikking over vaardigheden om onze werkwijzen in de praktijk te kunnen vertalen naar doeltreffende procedures, zonder hier een ‘papieren tijger’ van te maken.

Tijdens de stage zul je persoonlijk worden begeleid door onze QHSE Manager. 

Waar kom je te werken?

Je zult jouw stage voornamelijk uitvoeren op ons hoofdkantoor dat gevestigd is aan de Tielenstraat te Waalwijk. Hier zijn de volgende bedrijven van HC Groep gevestigd: HC KP,  HC PS, Inatherm en Interland Techniek. Ook de overkoepelende stafdiensten van HC Groep, waaronder de afdeling QHSE, zijn werkzaam op deze locatie.

De overige Nederlandse bedrijven van HC Groep zijn gevestigd in Purmerend en Nieuwerkerk aan den IJssel. Je zult deze locaties bezoeken om jouw stageopdracht daadkrachtig uit te kunnen voeren. Daarnaast zul je ook een aantal projecten bezoeken om een goed beeld te krijgen van de werkzaamheden van onze projectorganisaties.

De stageduur zal ongeveer zes maanden in beslag nemen, waarbij we uitgaan van 5 dagen per week (40 uur). We schalen deze stage in als een HBO afstudeerstage, waarbij sprake is van een bruto stagevergoeding van € 450,00 per maand.

Over HC Groep

Een gezond en comfortabel binnenklimaat heeft een positieve invloed op mensen; als marktleider op het gebied van binnenklimaattechniek speelt HC Groep hierin een belangrijke rol. We beschikken over meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van binnenklimaattechniek. We zijn in staat om voor iedere denkbare situatie een gezond binnenklimaat te realiseren én te onderhouden. Door onze producten, systemen en diensten slim te combineren met de nieuwste (gebouw)technologieën, creëren we een leef-, woon- en werkomgeving waarbinnen het welzijn van de mens centraal wordt gesteld en waarop deze - al naar gelang behoefte - zelf invloed kan uitoefenen. 

Innovatief, betrouwbaar, maatschappelijk verantwoord, milieubewust en betrokken. Het zijn enkele kernwaarden die de bedrijven van HC Groep haar klanten te bieden hebben. Verspreid over 4 locaties in Nederland en 2 locaties in het buitenland zijn meer dan 250 medewerkers dagelijks betrokken bij de uitwerking van specialistische vraagstukken op het gebied van klimaattechniek.

Over stagelopen bij HC Groep 
HC Groep heeft een rijke historie als het gaat om stagiaires. Al jarenlang zetten we dwars door onze organisatie heen stagiaires in, waarbij we dankbaar zijn voor de fantastische bijdragen die deze studenten middels hun praktijkstage of afstudeeropdracht aan onze organisatie hebben geleverd.  

Onze innovatieve en dynamische organisatie biedt veel perspectief voor jonge starters op de arbeidsmarkt. Inmiddels zijn meerdere afgestudeerden werkzaam binnen onze organisatie in uitdagende functies, sommigen zelfs op managementniveau. Een gegeven waar wij als werkgever trots op zijn. Wie weet wat deze stageopdracht jou nog gaat brengen binnen HC Groep!

Enthousiast geworden?

Lijkt dit de stage waar jij naar op zoek bent? Stuur dan nu jouw motivatiebrief (liefst voorzien van CV) naar: [email protected]

werken bij hc groep

lijkt je dat wel wat?

Vragen over onze vacatures of stages? Neem vrijblijvend contact met mij op!

Ik kom graag met je in gesprek! Marjolein Voetman

HR Manager

+31 (0)416 650 075
[email protected] Contact opnemen